Saturday, October 2, 2010

Happy Born Day , Nia Mustika

well tengok entry pun aku dah rasa sedih . tahu tak kenapa ? sebab umur aku dah almost melangkah 19 tahun . next year dah takde belas-belas dah . start umur 20 dah . wah tak suka nya aku . so, sempena birthday aku yang ke-19 nie , aku bersyukur sangat . harap things will get better and aku akan jumpa boyfriend baru ( wah gediknya kau nia ) . baru melangkah 19 tahun dah nak cari boyfriend baru . kena kejar dengan mama nanti baru tahu ? on my birthday , aku keluar untuk jumpa kawan-kawan . takdenye aku terfikir dorang akan buat suprise small party or what coz in my mind aku keluar sebab this outing maybe jadi last outing aku ngan dorang since aku dah habis foundation kat uia and will be in Kuantan by December . sedih sangat . nanti mana nak ada shopping mall untuk tengok wayang shopping segala benda lagi . semua tue boleh hilangkan tensi aku tahu . dah la Kuantan punya main campus tue gila kau macam dalam hutan . nak pergi town kalau ambik cab pun ada la dalam RM 30 . mana aku nak cekau duit banyak tue ? bus pulak mana ada . nak harapkan rapid or metro lagi la jauh . Kuantan ada ker semua benda pengangkutan tue ? takde kaaann ? ok nie dah terbabas dari story small suprise party tuk birthday aku dah . first, yang pergi hanya aku,ida,kimie,syema ngan zaid coz han ngan enna can't make it sbb dorang busy . kind of sad sebenarnya bila tahu dorang tak dapat datang since nie last outing sekali, tp apa nak buat kan ?Then, ktorg plan jumpa kat KL Central . jumpa and decide nak makan dulu before jejakkan kaki ke Times Square . so, cari punya cari at last end up kat KFC . makan jumpa enna . she said she's going to rumah terbuka kawan dia kat Kota Damansara kalau tak silap . hehe . i said ok tp kalau habis awal jom la join ktorg . would be fun apa . so, aku and the gang berpecah .five of us pergi TS , enna and her friend pergi open house . sampai TS, ktorg cam xtaw nak buat apa . round-round satu TS tp tak beli satu benda pun sebab tak tahu nak beli apa . tp jalan-jalan macam tue still best tahu . borak-borak then end up lepak kat atas kerusi tepi mall tue . haha . tiba-tiba perut berbunyi lagi . hurm maybe sebab dah banyak berjalan so energy dah banyak guna . theory bio dari mana aku ambik pun aku tak tahu gak . tapi aku guna sebab nampak macam boleh guna jek . pergi food court and makan nasi ayam paprik .erm so and so la , takde la best sangat pun . tapi kira ok la untuk mengisi perut yang semakin lama semakin kuat dengan lagu getar hati lagi . then, tiba-tiba lak bunyi cam ada orang nyanyi lagu happy birthday . erm siapa la yang amat bertuah tue , siap ada orang buat suprise party dekat TS lagi . pandang punya pandang macam aku kenal tuan yang bawa kek secret recipe tue . Raihan Mardhiah bertemankan Aina Diana dan Syaimaa Sanusi . oh tidaakk !! aku kah orang yang bertuah itu . ceh ayat tak leh blah . ye ye ye memang aku nak emphasize yang aku adalah manusia yang sangat bertuah kerana mempunyai kawan-kawan yang sangat baik hati . so, Han dengan Aina saja buat cerita cakap tak boleh pergi sebab nak buat suprise party nie ke ? kooooraanng tahu taakk aku terharu ? sobs sobs sobs . kita orang plan makan kat depan Cosmo World sambil tengok orang terjerit-jerit cam orang gila naik roller coaster . sangat best . pastu ketawa cam orang gila sebab tengok dorang jerit cam orang gila . kah kah kah . boleh bayang taakk ? well, lepas makan kita orang solat . enjoy-enjoy jugak tapi jangan sampai solat terbabas tahu . lepas selesai mana yang wajib kita orang decide nak tengok wayang . Resident Evil : Afterlife . jalan cerita ok cuma ending cam sial sikit la . tak puas hati betul . dah la tengok yang 3D . aku nie dah la budak mata empat . pakai spec aku pastu double lagi yang spec 3D tue . one word . crazy . so, pada siapa-siapa yang mata empat tue tak payah la kau berangan nak masuk cinema tengok cerita 3D ntah hape-hape . menyusahkan jer nak kena pakai spec double . apa nak jadi mata lapan ke ? habis cerita tue kita orang decide nak balik . hari dah lewat . nak lepak kat ukm sampai pukul berapa pun tak tahu lagi ni . naik train sampaik ukm dah pukul 10.30 malam . seriously, UKM is really really really big . like 10 times bigger than my CFS tahu . kalau macam ni la the real main campus teruk la . tak pasal-pasal sesat time nak pergi kelas . dah la pagi-pagi aku mudah blur . haha . then, lepak lagi sampai pukul 4 pagi . ye 4 pagi disini . korang memang tak silap baca .

pic pic pica time ;)


amirul hakimi , a best friend i wish would stay forever beside me .


Zayyed Elvan [nama FB] , a best friend i can count on forever .


Shahida Bustaman , ily mucho .


there are my girls :
Raihan Mardhiah , Aina Diana , Syaimaa Sanusi love ya .


Nia Mustika with the cake bought by Raihan Mardhiah
i look happy do i ?


we have fun . don't we ?


we are brother and sister .


kami memang GILA ! haha .


2 comments:

  1. hepy belated besday to you....!!
    =)

    ReplyDelete
  2. nia..comeynye bju yg kat gamba kat header tu..hehe ;DD

    ReplyDelete